top of page
  • Lead Robotics

Kapitalfonden Polaris køber sig ind i Lead Robotics


Ejerne af Sealing System A/S og datterselskabet Lead Robotics ApS, fv. Rolf Tange og Kjeld Østergaard Jensen


Polaris køber aktiemajoriteten i Sealing System og dermed Lead Robotics. Sealing System er en førende skandinavisk totalleverandør af automatiserede pakke- og palleteringslinjer samt intern logistik med omkring 155 medarbejdere, hovedsæde i Grindsted og tilstedeværelse i Norge og Belgien. Virksomheden blev etableret i 1998 og tilbyder komplette, automatiserede end-of-line- og intralogistics-løsninger, der optimerer processer og produktion samt sikrer effektive track & trace-funktioner, dataopsamling og integration med kundernes IT-systemer.

Sealing System varetager alt fra layout og projektledelse til implementering og efterfølgende service af de endelige løsninger, der er baseret på anerkendte robotleverandører og producenter af automatiserede pakkemaskiner samt egne palleteringsmaskiner. Virksomheden har skabt en gennemsnitlig årlig vækst på 25% siden 2019 og leverede en omsætning på over 200 mio. kr. i 2022 med en driftsindtjening (EBITDA) på 20 mio. kr. i en industri i hastig vækst drevet af øget industriel automatisering og tiltagende hjemtagning af produktionsopgaver.


Vi ser et stort potentiale i Sealing System, der er en veldrevet virksomhed med dygtige medarbejdere og en unik position i et attraktivt marked med gode vækstmuligheder. Virksomheden betjener allerede nogle af de allerstørste og mest kvalitetsbevidste selskaber i fødevaresektoren, i den bredere industri og inden for farmaceutisk industri, og vi ser frem til at samarbejde tæt med ledelse og medarbejdere om at udbrede Sealing Systems løsninger og fortsætte væksten i de kommende år,” siger Allan Bach Pedersen, Partner i Polaris.


Markedet for Sealing Systems løsninger ventes at vokse i de kommende år med særligt høje vækstrater i Danmark og en række europæiske markeder, hvor flere virksomheder fokuserer på at etablere automatiseret produktion for at forenkle forsyningskæden, øge effektiviteten og imødegå højere lønomkostninger. Sealing System har særlige styrkepositioner inden for fødevarebranchen og industriel produktion samt hastigt voksende aktiviteter inden for den farmaceutiske industri og bioproduktion af bæredygtige fødevarer, hvor virksomheden blandt andet har udviklet en intern logistikløsning til kommerciel insektproduktion i tæt samarbejde med ENORM Biofactory.

”Vi er glade for at byde Polaris velkommen og ser frem til partnerskabet, som vil give Sealing System de bedste forudsætninger for at udnytte vores mangeårige erfaring og indfri det vækstpotentiale, som vores branche byder på og vores virksomhed fortjener. Vi får adgang til en værktøjskasse, som gør det muligt at styrke vores processer og ledelse, fokusere forretningen og foretage de rette strategiske investeringer,” siger Rolf Tange, administrerende direktør og medstifter af Sealing System.


I forbindelse med handlen styrker Sealing System bestyrelsen med væsentlige kompetencer inden for industriel produktion med udnævnelsen af det professionelle bestyrelsesmedlem og forhenværende administrerende direktør i blandt andet SFK Leblanc og Tetra Pak Hoyer Equipment, Ib Nykjær, som bestyrelsesformand.

Polaris deler vores store ambitioner for Sealing System og vil bidrage til udviklingen af virksomheden, så vi kan blive absolut førende på vores felt ved at holde fokus på vores gode kunder og samtidig gribe de store muligheder inden for vækstområderne i blandt andet den farmaceutiske industri og fremstillingen af bæredygtige fødevarer som insekter. Vi glæder os til at drive den udvikling sammen med Polaris og vores fantastiske medarbejdere,” siger Kjeld Østergaard Jensen, salgsdirektør og medstifter af Sealing System.


Ejerskiftet medfører ingen ændringer i den daglige ledelse eller organisationen, ligesom eksisterende kundeforhold ikke påvirkes. Parterne har aftalt ikke at oplyse købsprisen.

43 views0 comments

Comments


bottom of page